APRÁNKÉNT A VILÁG
Megmentéséért

Egyértelmű célunk van: lépésről lépésre, együtt megmenteni a világot. Megmenteni az életet Földünkön. Együtt rávenni a világ és hazánk vezetőit, hogy akadályozzák meg a növény és állatfajok tömeges kipusztulását, mindannyiunk túlélése érdekében.

Ez csak akkor lehetséges, ha összefogunk. Csatlakozz hozzánk most! Segítsd rendszeres adománnyal a Föld élőhelyeinek védelmét. VÁLASZD KI KEDVENC HELYEDET, ÉS VÉDJ MEG TE IS EGY DARABOT A BOLYGÓBÓL!

Köszönetképpen oklevelet is kapsz arról, hogy te is hozzátettél egy darabot Földünk megmentéséhez. Az oklevél szólhat neked, vagy bárkinek, akit megajándékoznál a közös otthonunk védelmével.

Az ujjaddal tudod mozgatni a földgolyót
Két ujjal tudsz nagyítani
Bökj egy darabkára a kiválasztáshoz
Így tudsz navigálni a földgolyón
Tartsd lenyomva az egérgombot a forgatáshoz
Nagyíts az egér görgőjével vagy a +/- gombokkal
Kattints a darabkára a kiválasztáshoz
+

A(z) “” nevű darab már foglalt.

Fogadd örökbe a világ egy apró darabját, és nevezd el!

Szükségünk van a segítségedre! Ahhoz, hogy meg tudjuk menteni a Földet és az itt élő élőlényeket, globális mozgalmunknak támogatásra van szüksége. Kérjük, csatlakozz hozzánk, és járulj hozzá havi 2500 Ft-tal, hogy együtt, darabról darabra megmenthessük a Földet.

Köszönetképpen oklevelet kapsz arról az élőhelyről, amelyet örökbefogadtál, hogy büszkén kitehesd a falra, vagy meglepd vele valamelyik szerettedet!

Ajándékba szeretném adni (ha bejelölöd, megadhatod az ajándékozott e-mail-címét, és közvetlenül neki küldjük el az örökbefogadásról szóló oklevelet).

Az oklevelet december 24-én küldjük el az ajándékozottnak (ha nem jelölöd be, azonnal küldjük).

Válassz egy helyet a földgolyón, amelyet örökbe szeretnél fogadni. Az elsötétített részek még gazdára várnak.

Adj neki nevet. A név meg fog jelenni a földgömbön, így később is megtalálod a saját darabodat. Döntsd el, hogy szeretnéd-e ezt a darabot megtartani, vagy inkább elajándékozod.

Töltsd ki az adományozási űrlapot, majd nyomd meg az „Adományozás” gombot. Ha ajándékba szeretnéd adni a Föld-darabot, írd be a megajándékozott nevét a „Címzett” mezőbe.

Ezt követően e-mailben kapsz egy oklevelet az örökbefogadott Föld-darabodról. Ezt kiteheted a falra, vagy el is ajándékozhatod.

Az adományozással a Greenpeace mindennapi munkáját segíted, amit egy élhetőbb, tisztább, zöldebb jövőért végzünk. Köszönjük!

Miért járuljak hozzá jelképesen a Föld egy darabjának megmentéséhez?

Világunk nagy kihívások előtt áll: tengereink szennyezettek és rettenetesen túlhalászottak. Rohamtempóban irtják az erdőket világszerte. Az amazonasi esőerdő – az egyik legfajgazdagabb erdő – már a pusztulás szélén áll. Naponta több mint 100 állat- és növényfaj tűnik el. A kihalás veszélye fenyegeti nemcsak az elefántokat, a tigriseket és a jegesmedvéket, hanem hazánk értékes és szeretett élővilágát is például fecskéinket, és gólyánkat. A klíma- és ökológiai válság pusztítása végül minket, embereket is utolér. A Greenpeace a védtelen Föld és a veszélyeztetett élőlények szószólója és támogatója; olyan nemzetközi szervezet, amely minden erejével az ő védelmükért küzd nap mint nap.

Hogyan válasszam ki, hogy a Föld melyik darabját szeretném örökbefogadni?

Forgasd meg a földgömböt, és válassz egyet a még szabad, sötétebb színű darabok közül. Nevezd el ezt a területet tetszésed szerint. Miután adományoztál, az általad adott név megjelenik a földgömbön, így később is bármikor megtalálod, hogy melyik az a darab, amelyiket te fogadtál örökbe. Kattints a „Tovább” gombra, és töltsd ki az adományozási űrlapot. Ha ajándékba szeretnéd adni az adott Föld-darabot, írd be a megajándékozandó személy nevét a „Címzett” mezőbe. Ezután kövesd a fizetésre vonatkozó utasításokat. Kész is! Miután végeztél, e-mailben kapsz egy személyre szóló oklevelet a választott Föld-darabodról, amelyet megmenteni kívánsz.

Megjelennek-e az adataim a weboldalon?

Miután adományoztál, a név, amelyet az általad örökbefogadott területnek adtál, megjelenik a földgömbön, így azt később is bármikor megtalálod. Amikor kampányunk már 500 támogatóval büszkélkedhet, minden „világmegmentő” keresztnevét közzétesszük a honlapon. Amennyiben ezt nem szeretnéd, kérlek jelezd a tamogatas.hu@greenpeace.org e-mail-címen.

Mikor és hogyan kapom meg az oklevelet?

A személyre szabott oklevelet nagy felbontású PDF formájában, e-mailben küldjük, az adományozás után. Kinyomtathatod, és kiteheted a falra, vagy el is ajándékozhatod.

Ajándékba is adhatom a kiválasztott Föld-darabot?

Igen! Egy jelképesen örökbefogadott Föld-darab, és ezáltal a környezetvédelem nagyszerű ajándék. Az adományozási folyamat során egyszerűen csak írd be a megajándékozandó személy nevét a „Címzett” mezőbe. Ez a név fog szerepelni az oklevélen az általad választott Föld-darabod neve alatt. A személyre szabott oklevelet nagy felbontású PDF formájában, e-mailben kapod meg az adományozás után. Bekeretezheted, és akár el is ajándékozhatod a megmentett darabot.

Több darabot is örökbefogadhatok a világból?

Hát persze! Földünknek minden segítségre szüksége van. Akárhányszor végigmehetsz a folyamaton. Így minden darabnak más-más nevet adhatsz, és szeretteid közül többeket is megajándékozhatsz.

Mi történik az adományommal?

A Greenpeace világszerte azért dolgozik már 50 éve, hogy törékeny Földünket védje. Szakértőink figyelemmel kísérik a környezet és a természet állapotát, a társadalom, a politikai és az üzleti élet eseményeit, és azonnal riadót fújnak, ha veszély fenyeget. Mindent elkövetünk, hogy tájékoztassuk a közvéleményt, és nyomást gyakoroljunk a pusztítás okozóira. Aktivistáink az illegális halászflották és a brutális erdőpusztítók útjába állnak, hogy leleplezzék őket, és megakadályozzák a további bűncselekményeket. Ezzel egy időben világszerte dokumentáljuk Földünk már most is kétségbeejtő állapotát. Folyamatosan mérünk, elemzünk és tárgyalunk Földünk egészsége érdekében. Különböző területek tudósaival és szakértőivel dolgozunk együtt, hogy alternatív megoldásokat találjunk. Több százezer embert mozgósítunk világszerte annak érdekében, hogy megóvjuk Földünket és annak sokmillió élőlényét, valamint hogy a politikát és a gazdaságot környezetbarát irányba fordítsuk. Támogatásod mindezt a munkát segíti.

A Greenpeace-nél hiszünk az átláthatóság fontosságában. Meggyőződésünk, hogy egy szervezet akkor tud jól és hatékonyan dolgozni, ha a működésével kapcsolatos fontos információk könnyen hozzáférhetőek. Bevételeinkről, kiadásainkról és az adományozásról ide kattintva tudsz átfogóan tájékozódni.

Visszaléphetek-e az adományozástól?

Igen, bármikor visszaléphetsz. Ha az adományozással kapcsolatban bármilyen kérdésed van, csak írj nekünk a tamogatas.hu@greenpeace.org címre.

További kérdéseim vannak, kihez fordulhatok?

Bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhatsz csapatunkhoz az info.hu@greenpeace.org e-mail-címen, örömmel segítünk!