Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

A Magyarországon működő akkumulátorgyárak és az ezekhez kapcsolódó üzemek szennyezések és súlyos balesetek forrásai. A gyenge hatósági intézkedések nem tudják meggátolni, hogy az akkumulátoripari létesítmények ne mérgezzék az ott dolgozókat, a helyi lakosokat és a környezetet. Nem hagyhatjuk, hogy az emberek egészsége és az élővilág lássa kárát a cégek szennyező működésének és ész nélküli terjeszkedésének!

Követeljük együtt, hogy a kormány biztosítsa az alábbi feltételeket:

• A hatóságok szigorú és hatékony fellépéssel garantálják a hazánkban működő akkumulátoripari létesítmények szennyezésmentes működését.
  • Készüljön stratégiai környezeti vizsgálat, amely megmutatja az akkumulátor-iparági üzemek környezetre gyakorolt hatásait.
  • Amíg ezek a feltételek nem teljesülnek, addig ne engedélyezzenek hazánkban újabb akkumulátoripari létesítményeket, ne bővítsék a jelenlegieket.

Írd alá a petíciót, és követeljük együtt, hogy a kormány garantálja az akkumulátoripari létesítményekben dolgozók, a környéken lakók egészségének, valamint a környezet és élővilágunk védelmét.

További részletek követelésünkről

Fotó: Greenpeace / Dörgő Zsuzsi

fő már aláírta. Meg sem állunk -ig!