Együtt az erdőkért

#Together4Forests

Az erdők nélkülözhetetlenek az élethez. Ezek a felbecsülhetetlen értékű természeti kincseink védelmet biztosítanak a klímakatasztrófa ellen. Erdeink megszámlálhatatlanul sok fajnak adnak otthont, és megvédenek minket számos betegség terjedésétől.

A világ erdei és más ökoszisztémái azonban folyamatosan pusztulnak. Egyre nagyobb erdőterületek esnek áldozatul a fenntarthatatlan fogyasztási szokásainknak. Az elpusztított erdők helyét a hús- és tejelőmarha-tenyésztés, takarmánynak való szójatermesztés, kakaó- vagy olajpálmaültetvények, illetve a papírgyártáshoz szükséges fakitermelés veszi át.

Bár a világ erdeinek csupán 4%-a található az Európai Unióban, az erdőpusztításokhoz tapadó termékek fogyasztása miatt az EU felelős a globális erdőirtások több mint 10%-áért, akár az Amazonas-vidéket, a Kongó-medencét, vagy Indonézia erdőterületeit nézzük.

Most esélyt kaptunk arra, hogy megállítsuk ezt a pusztítást, de ehhez szükségünk van a te segítségedre is!

Az EU most az emberekhez fordul, hogy megvizsgálja, mit kellene tennie az erdőirtás megfékezése érdekében. A válasz egyszerű: egy olyan erdővédelmi törvényt kell alkotnia, amely nem engedi be az erdőirtások árán előállított termékeket az európai piacra.

Cselekedj most! Követeld az EU-tól, hogy hozzon egy erős erdővédelmi törvényt, és állítsa meg az erdőirtásokat okozó fogyasztást Európában!

Ez a kampány lezárult.

Scroll to Top