Védjük meg természeti kincseinket!

Védjük meg együtt hazánk ma még gazdag élővilágát! Ne engedjük, hogy elpusztítsák környezetszennyezéssel, élőhelyeket feldaraboló utakkal, a folyók és tópartok lebetonozásával, az öreg erdők kivágásával és káros vegyszerek tömegét használó mezőgazdasággal!

Az elfogadás előtti utolsó fázisban van Magyarország készülő Nemzeti Biodiverzitás Stratégiája, amely gondoskodni tudna hazánk csodálatos természeti értékeinek védelméről.

Nem hagyhatjuk, hogy az élővilág megóvását semmibe vegyék és rövid távú gazdasági érdekeknek rendeljék alá! Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, akiknek fontos a természet! A jelenlegi pusztító gyakorlatokat fenntartani akaró lobbicsoportok nagyon erősek. Csak összefogással tudjuk megvédeni tőlük az élővilágot.

Követeljük együtt, hogy a hazai Biodiverzitás Stratégiába bekerüljenek az alábbi pontok:

 • Védelmet az erdőknek
  A védett területek 10%-át nyilvánítsák fokozottan védetté, beleértve ebbe az öreg erdőket és az őserdőket is.
 • Tiszta, élettel teli vizes élőhelyeket
  Ne engedjék elszennyezni, elvezetni, beépíteni, tönkretenni a folyókat, patakokat, mocsarakat és a tavainkat.
 • Természetközeli mezőgazdaságot
  2030-ig növeljék 25%-ra az élővilágot kímélő ökogazdálkodás arányát itthon is, az uniós céllal összhangban. Az összes mezőgazdasági területből 10%-ot adjanak vissza a természetnek.
 • Védelmet a beporzóknak
  Ennek érdekében a káros növényvédő szerek használatát legalább 50%-kal csökkentsék 2030-ig.

Mindezzel meg lehet menteni a még meglévő természetes élőhelyeket és őshonos fajokat, meg tudjuk akadályozni a hazai táj egyre szárazabbá válását és biztosítani tudjuk, hogy az élelmiszereinket minél nagyobb területen ökológiai módszerekkel termeljük meg, amellyel kíméljük az élővilágot és az emberek egészségét.


Gyakori kérdések és válaszok a kampányról

Ez a kampány már lezárult

Köszönjük az érdeklődést és az 59682 aláírást! Ha kíváncsi vagy jelenleg is futó petícióinkra vagy kampányainkra, kérjük, látogass el a greenpeace.hu/cselekedj oldalra, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelés(Kötelező)
Hidden
Scroll to Top