Vedd ki a részed a vegyi szennyeződések feltárásából!

Vedd ki a részed a vegyi szennyeződések feltárásából! Greenpeace

A mai napig jelentős környezetszennyezést okoznak és veszélyeztetik a lakosság egészségét a múltból ránk maradt mérgezett örökségek. A Greenpeace rendszeresen vizsgálja ezeket a szennyezett területeket, hogy felmérje a kockázatokat és hogy cselekvésre bírja a hatóságokat. Igaz ez a volt óbudai Gázgyárból a Dunába folyó mérgekre, az Illatos úti volt Budapesti Vegyiművek telephelyére, és más elhagyott ipartelepek szennyezésére is. 

Mit is teszünk pontosan? 

Felmérjük a szennyezést, mintákat veszünk, a mérési adatokat kiértékeljük és eljuttatjuk a környéken élőkhöz, a hatóságokhoz, a sajtóhoz és a döntéshozó politikusokhoz. Szakmai javaslatokat készítünk, azért, hogy valódi lépések történjenek az emberi egészség és a környezet megóvása érdekében.

Rendszeresen kapunk bejelentéseket olyan jelenleg is működő üzemekről, amelyeknél fennáll a lehetősége annak, hogy szennyezik a helyi lakosságot és a környezetet. Ilyenkor a Greenpeace vegyész és vegyvédelmi képzést kapott kollégái, aktivistái ha indokolt és van rá anyagi fedezetünk a szennyezés helyszínére mennek, hogy felmérjék a szennyezést és mintákat vegyenek. A mintákat a Greenpeace akkreditált laboratóriumban vizsgáltatja ki.

Köszönjük, ha támogatod munkánkat, amit egy tisztább és egészségesebb Magyarországért teszünk.


A Greenpeace Magyarország Egyesület etikus adománygyűjtő szervezet.


A támogatás más módja

  • Bankszámlaszámunk: 16200106-11676287
  • IBAN: HU52 1620 0106 1167 6287 0000 0000
  • BIC: HBWEHUHB
  • Bank: MAGNET Bank Központi fiók, Andrássy út 98, 1062 Budapest

A rendszeres adományozásról

Rendszeres adományozás választása esetén felhatalmazást adsz nekünk arra, hogy a szigorú biztonsági követelménynek megfelelő fizetési szolgáltatónkon keresztül havi rendszerességgel, az általad beállított összeget levonjuk a bankkártyádról. Ez egy biztonságos folyamat, jelenleg is több ezer ember támogat minket ezzel a módszerrel itthon és a világ számos más országában. További információ a rendszeres adományozásról elérhető ide kattintva.


Scroll to Top